Search

Søg efter foredrag

Foredrag om Rejser

Sydlige Andes og Påskeøen

Vi starter i Buenos Aires, Argentina og rejser via Moreno gletscheren til vandring i Torres del Paine, Chile. Videre til Osorno vulkanen og Chiles Lake District og over bjergene igen til Bariloche i Argentina. Besøger Mendoza med vinen og den fantastiske natur i Talampaya nationalparken. Til slut runder vi Santiago del Chile og slutter af på Påskeøen.

Varighed: 1½ - 2 timer

Diskobugten

Indtryk fra UNESCO verdensnaturarven ved Isfjorden. Rundt i Ilulissat (Jakobshavn) og dens omegn. Naturen og livet i Diskobugten i Grønland. I bygderne og en tur til og op på Indlandsisen ved Eqi.

Den fortryllende is i Isfjorden, på isfjeldsbanken og de mange isbjerge ude på havet, samt ved og på gletschere.

Som ét større foredrag med en varighed på 1½-2 timer eller korte foredrag på 30-45 minutter om udvalgte emner (Isfjorden, tur til Indlandsisen etc.)

Den store vandring I

Vi ta'r på vandring ud fra den grønlandske bygd Saqqaq i 10 døgn, indtil vi bliver hentet i bunden af en fjord.

Op gennem dalen til vands og til fods, op på slottet. Gennem stenørkenen til de ensomme dale og isen på toppen af Nuussuaq. Bl.a. på en rute langt ude i fjeldet og over gletschere, hvor meget få mennesker har sat deres fødder.

Efter ønske med tips til sikkerhed, proviantering og om lejrpladser mv. Baseret på konkrete erfaringer i området (i modsætning til nogle rejsebøger).

Varighed ca. 1½ time.

Den store vandring II

Vi ta'r på vandring ud fra den grønlandske bygd Ilimanaq i 12 døgn til Indlandsisen og ud til Qasigiannguit i Diskobugten.

Storslået natur for alle pengene med vandring gennem dale, langs søer og langs Indlandsisen. Om den mystiske sø Tininnilik, søen der nogle gange forsvinder.

Efter ønske med tips til sikkerhed, proviantering og om lejrpladser mv. Baseret på konkrete erfaringer i området.

Varighed ca. 1½ time.

Route 66

Vi tager turen på Route 66 (Chicago til Los Angeles).

På tværs af USA opleves forskellig natur og kultur. Snart på den originale Route 66, snart på highway. Snart i storbyer, snart i små byer. Med afstikkere til bl.a. Las Vegas og Santa Fe.

Varighed 1-1½ time.